Reteta inghetata cu mirodenii - sofran, cardamom, vanilie 1
Blog

Reteta inghetata cu mirodenii – sofran, cardamom, vanilie

Am găsit pentru voi o reţetă pe care am putut să o punem uşor în practică – condimentele – cardamom, şofran, vanilie şi fistic le aveam deja in magazinele Gust Oriental. Mai aveţi nevoie de lapte, smântână şi zahăr. Asiguraţi-vă că vă place gustul de cardamom.

Inghetata cu mirodenii – reţetă simplă

Ingrediente:

  • 250 ml de lapte
  • 200 ml de smântână grasă
  • 50 g de zahăr (ajustaţi cantitatea în funcţie de gust)
  • Conţinutul a câteva păstăi de cardamom sau 1 sfert de linguriţă de pudră de cardamom
  • Conţinutul a 1 cm de păstaie de vanilie
  • 1 vârf de cuţit de şofran pus în lapte cald (2, 3 linguri) pentru a ”deschide” aromele şi culoarea
  • Aproximativ 20 bucăţi de fistic, mărunţit

Mod de preparare:

Puneţi laptele la încălzit. Atenţie, nu trebuie să clocotească şi nu trebuie să se afume (asta ar schimba total gustul). Separat, cu 2, 3 linguri de lapte cald se mixează şofranul. Apoi, în vasul cu lapte (nu mai este pe foc), se adaugă mixându-se energic, smântâna, zahăr, cardamom, vanilie şi mixul cu lapte şi şofran, fistic. Se lasă se se răcească complet şi apoi se pune în forme, cutie, borcănele şi se pun la congelator. Se lasă minimum 5 ore. Poftă bună!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *