Sofranul supranumit “aurul rosu”,este unul din cele mai pretioase ingrediente din lumea culinara.
Fiecare floare, care infloreste doar o data pe an, timp de o saptamana, produce 3 stamine care trebuie culese delicat cu mana, apoi uscate, din nou foarte delicat. Asa se explica si pretul ridicat al sofranului.
Sofranul isi elibereaza aromele cand este pus in contact cu apa calda. Dureaza aproximativ 20 minute, apoi firele continua sa elibereze culoare si miros in urmatoarele 24 de ore. Tocmai de aceea, multe preparate cu sofran au un gust mai bun a doua zi.
Este folosit si in scop terapeutic.
Condimentul întărește inima și ajută împotriva anemiei și a problemelor cauzate de suprasolicitarea organismului. Este considerat în același timp un afrodiziac, mai ales în Orient. În homeopatie, este utilizat pentru relaxare și împotriva depresiei.
Şofranul are proprietăţi antispasmodice, stomahice, analgezice, antiasmatice, antitusive, este un tonic gastric şi al sistemului nervos central.
Pigmenţi pot fi utilizaţi pentru obţinerea unor coloranţi naturali cu utilizare în:
industria alimentară; industria textilă; industria farmaceutică; industria cosmetică.
Sofranul rezista peste 2 ani in bucataria ta. Trebuie doar sa-l tii intr-un loc racoros si intunecat.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.