Sumac 100g
Sumacul este un condiment folosit cu precadere in bucataria araba si turceasca. Are un gust proaspat-acrisor, de aceea merge de minune in salatele de cruditati, dar si in mancarurile cu carne. Il puteti folosi la mixuri de condimente pe care urmeaza sa le puneti pe carnea (in special pui, miel, peste, fructe de mare) ce o veti frige pe gratar sau o veti pregati la cuptor, precum si la sosurile pentru marinate. La tocanite (cu carne sau legume), la supe sau dressing-uri pentru salate (ca inlocuitor pentru lamaie sau otet – viceversa nu este valabila, cel putin in opinia mea).
Sunt tari unde sumac-ul sta pe masa asa cum sta la noi sarea si piperul, asadar nu ezitati sa presarati un pic de sumac peste orezul fiert (cat acesta este inca fierbinte) – ii va da un gust si o aroma aparte – sau peste pasta de naut (hummus)
Beneficii; este un bun agent de reglare al tranzitului intestinal, previne si trateaza hiperglicemia, diabetul si obezitatea
Recenzii
Nu există recenzii până acum.