Cos
Cinci alimente care iti prelungesc viata 1

Cinci alimente care iti prelungesc viata

Specialiştii au ajuns la concluzia că oamenii care mănâncă mai des fructe, legume şi cereale, dar si carne de doar cinci ori pe lună, de obicei pentru a sărbători unele evenimente, traiesc mai mult. Un element cheie în dieta celor mai longevivi oameni sunt leguminoasele, boabele de fasole sau mazăre conţinând mai multe proteine decât carnea de vită, de exemplu.

Cartofii dulci

Cartofii dulci sunt o sursă excelentă de carotenoide, potasiu şi vitamina A şi complexul de vitamine B. De asemenea, scad riscul de obezitate, diabet, boli cardiovasculare şi reduc greutate corporală.

Oleaginoasele

O componentă de bază a alimentaţiei locuitorilor din zonele albastre o reprezintă nucile, o excelentă sursă de proteine, grăsimi vegetale, minerale şi vitamine. Doi pumni de mix de nuci, alune, migdale ori caju pe zi te îţi vor asigura o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă.

Uleiul de măsline

Nu este un secret faptul că uleiul de măsline este un element fundamental al bucătăriei mediteraneene, fiind nelipsit din salate şi chiar consumat pe pâine. Speranţa de viaţă din Icaria, o insulă greacă din Marea Egee, unde uleiul de măsline este un ingredient de bază, depăşeşte 90 de ani. Uleiul de măsline are proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante, previne apariţia mai multor boli cronice, precum diabetul, artrita şi chiar Alzheimer.

Orz şi ovăz

Ovăzul este cunoscut pentru efectele sale calmante şi antiinflamatoare pe care le are asupra organismului, făina contribuind la scăderea riscului cardiovascular şi la stabilizarea zahărului în sânge. Aceste cereale sunt extrem de bogate în minerale, vitamine, proteine şi antioxidanţi, aducând multiple beneficii pentru sănătate. Consumul acestora asigură o digestie optimă şi un tranzit intestinal sănătos.

Vinul roşu

Un pahar de vin roşu servit la cină este un obicei în regiunea mediteraneană. Polifenolii, care se regăsesc din plin în această băutură, sunt o categorie de micronutrienţi care au, printre altele, numeroase beneficii antioxidante, previn diabetul şi bolile cardiovasculare.

Gust Oriental
Main Menu x