Cardamom păstăi 100g
In Orientul Mijlociu, praful de cardamom verde este utilizat ca si condiment pentru mancarurile dulci, dar si ca aroma traditionala in ceai si cafea. De la cardamom se utilizeaza semintele care se recolteaza si se pastreaza in fructul nedesfacut, altfel isi pierd aroma foarte repede. In pastaile inchise, aroma poate rezista un an. Gustul cardamomului verde este mai fin decat cel al cardamomului negru.
La arabi, cafeaua aromata cu cardamom este foarte apreciata. In acest scop ori se adauga cateva pastai in cafeaua fierbinte ori cateva seminte la macinarea cafelei. Cafeaua cu aroma de cardamom, simbolul ospitalitatii arabe!
Cardamomul este considerat al treilea cel mai scump condiment din lume (dupa sofran si vanilie), iar pretul ridicat reflecta reputatia parfumului condimentului.Este folosit pentru improspatarea respiratiei si albirea dintilor, iar indienii il recomandau pentru tratarea afectiunilor renale, a bolilor de piele, dar si a obezitatii.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.