Cos
Beneficiile şi contraindicaţiile seminţelor de pepene 1

Beneficiile şi contraindicaţiile seminţelor de pepene

Dacă vrei să profiţi de conţinutul lor nutriţional, de care voi aminti ceva mai jos, e bine să le dai deoparte şi să le pui la încolţit, pentru a obţine germeni, mult mai uşor de digerat şi plini de substanţe nutritive.Sau poţi lăsa seminţele la uscat, după care le bagi la cuptor şi le descojeşti, apoi le consumi ca gustare sau adăugate în diverse salate ori în iaurt, pentru a le creşte valoarea nutritivă.

Multă lume nu le suferă, le dă deoparte cu precizie chirurgicală din felia de pepene, alţii nici nu le bagă de seamă şi le înfulecă pe toate, cu tot cu miezul roşu şi dulce de pepene.

Nu există niciun pericol dacă mănânci pepene cu tot cu seminţe, dar e posibil să te cam doară stomacul ulterior, pentru că acestea nu se digeră. Învelişul lor e atât de dur, încât sucurile gastrice nu au niciun efect asupra lor şi „vor ieşi” exact în forma în care au intrat.

Beneficiile seminţelor de pepene

Aşa cum spuneam, seminţele de pepene sunt benefice atunci când sunt consumate în forma potrivită.

Dacă le mănânci ca atare, direct din pepene, nu vor avea niciun efect, pentru că pur şi simplu nutrienţii nu sunt absorbiţi în organism, din cauza învelişului dur care acoperă miezul.

În schimb, dacă le consumi sub formă de seminţe încolţite sau coapte şi descojite, beneficiezi de o porţie generoasă de:

  • proteine, care sunt esenţiale pentru menţinerea saţietăţii, dar şi pentru dezvoltarea masei musculare
  • magneziu, un mineral important pentru funcţionarea corectă a creierului, dar care poate regla şi tensiunea arterială
  • zinc, un mineral care sprijină sistemul imunitar şi asigură sănătatea pielii, părului şi a unghiilor
  • potasiu, un mineral care ajută la buna funcţionare a muşchiului cardiac, sporeşte diureza şi elimină sodiul în exces din organism
  • mangan, un mineral care sporeşte nivelul de energie şi ajută digestia
  • vitamine din complexul B, importante pentru metabolism, imunitate, sistemul nervos (drojdia de bere este o sursă excelentă de vitamine B)
  • grăsimi bune, care au capacitatea de a reduce nivelul colesterolului „rău” din sânge, prevenind astfel bolile cardiovasculare

Aşadar, bucură-te de gustul perfect al pepenelui roşu în această vară şi pune deoparte seminţele, dacă ai răbdare să faci această operaţiune. Ulterior le poţi consuma ca gustare, între mese, sau le poţi adăuga în salate, sub formă de germeni.

Gust Oriental
Main Menu x